Nyheter

Frøslee vinner pris i international tävling!

Frøslee är idag på Värmdö i Stockholm för att ta emot 2:pris i den nyligen avslutade tävlingen om Hemmesta Vattentorn arrangerad av Värmdö Kommun och Sveriges arkitekter. Intresset för tävlingen har varit enormt och förslag från 153 tävlande arkitekt-teams ingick i bedömningen.

Vårt förslag vilar på historiska referenser till antikens akvedukter och romanska katedraler genom sin eviga konstruktionsprincip om bärande/buret genom valvverkan, generella och tidlösa kvaliteter som inpassas i landskapet samtidigt som det är en optimerad konstruktion med minimering av använd mängd betong.

Vi är stolta över att få pris i så stor tävling och grattar vinnaren och de andra pristagare
Se vårt förslag på Froslee.se här och läs mer om tävlingen och de övriga förslag på sveriges arkitekter.

Jacob Frøslee Jonsson

SPACE kan bli Årets Bygge 2024!

Vårt projekt SPACE för Wihlborgs som vi gjort tillsammans med Veidekke och redan fått pris som årets NollCO2-bygge är nu åter nominerad. Denna gången en av tre nominerade till årets bygge 2024 i kategorien Hotell och kontor. Vi är stolta!

Läs mer om projektet här och om nomineringen här.

SPACE Årets NollCO2 projekt

Vårt projekt SPACE kombinerat kontorshus och lab på Brunnshög i Lund bredvid European Spaltation Source, som vi gjort tillsammans med Wihlborgs, Veidekke och med Reijlers på K, har vunnit i kategorien årets nollCO2 projekt! Dessutom är byggnaden första laboratoriebyggnad att certifieras med Sweden Green Building Counsils NollCO2-certifiering.
Byggnaden är en hybrid, där både bärande stomme och fasad är obehandlat trä, medan bjälklagen är betong. Vi var stolta av Space innan men nu ännu mer när vi ser at vår arbetsmetod för hållbarhet går hem.

Se filmsnutten Wihlborgs gjort på Linked in.

Jacob Frøslee Jonsson

Space

Vårt förslag SPACE – forskningshub på Brunnshög invid ESS utfört för Wihlborgs blir forsknings- och innovationscentrum för Oatly.
Byggnaden blir därmed inte bara realiserad utan får med Oatly en innovativ och nyskapande hyresgäst. Vi var redan stolta över vårt skissförslag. Oatlys engagemang i huset och dess vidare utformning gör att vår idé om en öppen kontorsmiljö med mycket transparens och öppna plan utan avgränsande väggar mot det gemensamma atriet förankras.  Huset med sina fasader i obehandlat trä och glas, samt de hängande trädgårdar inkapslat i fasaden understryker projektets hållbara profil.

Jacob Frøslee Jonsson

Frøslee rekryterar

Vi har flera nya spännande uppdrag på väg in och söker därför engagerade medarbetare som vill växa med oss. Vi söker arkitekt och / eller byggnadsingenjör med någon eller flera av följande kvalifikationer: hög gestaltningsförmåga, kunskap om byggteknik, duktig visualiserare, superanvändare av Revit, vass i tävlingar, kanske något annat
Ingen är bäst på precis allt men vi önskar oss dig som är rysligt bra på något av ovanstående – om du har 2 eller 30 års erfarenhet är inte avgörande, vi hittar plats för dina kvalifikationer! Fröslee erbjuder i sin tur en öppen och okonventionell arbetsplats med högt i tak och en underbar fika. Vi har metodfrihet i det mesta men bygg-projekterar alltid i Revit. Härutöver använder vi Adobe Suite, Autocad, Rhino, Sketch Up, Vray, Nscape, microstation, 3dstudio… nämn själv flera.
Vi har projekt i alla skeden och i alla storlekar. Vi har funnits i ett par år och är fortfarande inte för fina för små eller udda uppdrag – så länge vi känner att projekten lyfter av vår närvaro. Vi rör oss i ett segment mellan stor arkitektur och hård projektering och det syns i vår arkitektur. Vi finns i Lund på Bantorget, uppe på vinden i Lunds vackraste byggnad.

Mejla ansökan samt cv till jobb@froslee.se

Jacob Frøslee Jonsson