Kontakt

frøslee AB
Bantorget 4
SE-222 29 Lund

Jacob Frøslee Jonsson
Arkitekt SAR/MSA
+46 (0)72146 80 24
jacob.froslee@froslee.se

Jacob besitter med 20 års yrkeserfarenhet på både sidor Öresund en stark kompetens som gestaltande arkitekt och är väl förankrad i byggteknik och kunskap om material – en bakgrund som ger honom bra förutsättningar att förstå och vägleda beställare och leverera arkitektur av hög kvalitet samtidigt som tekniska, ekonomiska och funktionella krav uppfylls. Jacob har ett starkt frilufts- och sportintresse, cykling och kajak mestadels, och har 2018 paddlat Bottenviken och Åland runt, samt kört cykelexpedition genom Östeuropa, Ryssland och Sibirien. Jacob snickrar en del på fritiden och har byggt ett eget hus på västkusten och ritar och tillverkar handbyggda kajaker – en process som kan följas på kayakdesigner.blogspot.com.

Jenny Frøslee Jonsson
Arkitekt SAR/MSA
jenny.froslee@froslee.se
+46 (0)70 419 31 41

Jenny är arkitekt, utbildad i Köpenhamn och verksam i Malmöområdet sedan många år. Hon har jobbat med alla möjliga byggnadsprojekt i olika skalor och skeden, från skiss till projektering, de senaste åren med särskilt fokus på bostäder. Jenny brinner för god gestaltning, goda material, social hållbarhet och strategier kring detta. Hon har ett brett kulturintresse, vill hålla diskussionen kring arkitektur levande och inte minst förmedla arkitektur, bl a genom undervisning. På fritiden är Jenny aktiv i olika organisationers styrelser, pluggar franska och tar hand om sin stora familj. Hon tillbringar även mycket tid i fritidshuset på Västkusten och trivs som fisken i det salta vattnet och det säregna karga landskapet.

Martin Lorenz
Arkitekt SAR/MSA
martin.lorenz@froslee.se
+46 (0)70 404 17 44

Martin är en ung arkitekt med lång erfarenhet av projektering i Revit. Under de senaste åren har Martin framförallt utvecklat sina färdigheter inom projektering, att rita detaljer och 3D-granskning genom olika digitala verktyg. Han har haft en viktig roll i flera komplicerade projekt, Space kontorshus, medicinalverksamhet och laboratoriebyggnad, för att nämna några. Det senaste året har Martin arbetat mycket i Danmark i danska projekt där han har ingått i ett stort professionellt team, genom samarbetet har Martin tillägnat sig kunskaper i danska samt arbetsmetodik i mycket stora projekt med höga krav på teknisk kompetens. På fritiden uppskattar Martin friluftsliv, brädspel i goda vänners lag och en o annan mikrobryggd öl.

Catarina Nordbladh
Arkitekt
catarina.nordbladh@froslee.se
+46 (0)763128887

Catarina är byggnadsarkitekt med erfarenhet av framför allt bostäder och skolor/förskolor. Hon har ett stort intresse för hållbarhet, både som en större, pågående diskussion och i mindre, konkreta lösningar i till exempel ombyggnadsprojekt och trä som material. Hon är certifierad sakkunnig i tillgänglighet, flitigt anlitad och delaktig i pågående projekt runt om i Sverige, främst bostäder, vård och undervisningslokaler, men även kommersiella verksamheter och utemiljö. Hennes hjärta klappar extra för gott dagsljus i byggnader, och hon har lång erfarenhet av dagsljusberäkning. Bland det bästa hon vet är att besöka en ny, okänd stad och slita på skorna tills inspirationen är fylld till bredden.

Ulrika Nordkvist
Arkitekt
ulrika.nordkvist@froslee.se
+46 (0)735390181

Med lång och bred erfarenhet som arkitekt och har jag lätt för att engagera sig i projekten på ritbordet oavsett det är stora eller små projekt, nybyggnader eller tillbyggnader. Jag har arbetat i ett brett spann från tidiga utredningsskisser, hyresgästanpassningar och system-och programhandlingar till detaljprojektering av bygghandlingar och har en stor erfarenhet av olika typer av projekt från stora bostadskvarter och industrihallar till förskolor, skolor, idrottshallar samt även inredningsprojekt.

Viktor Tamm
Arkitekt
viktor.tamm@froslee.se
+46 (0)73-500 93 85

Viktor är en ung arkitekt från Lunds universitet med särskilt intresse för ny experimentell arkitektur och teknik. Genom sitt examensarbete utforskade han sätt att kombinera och jämföra parametrisk gestaltning med människors psykologi. Innan examensarbetet tog han paus i studierna för jobb i London och Rotterdam och för att därmed skaffa internationell erfarenhet. Har därefter återvänt för att vara nära vänner och familj samt för att vara med på massor av spännande projekt med Frøslee. Ägnar sig åt en rad fritidsintressen men gillar särskilt att spela musik, resor, skidåkning och att åka runt och skissa platser i hans nya hemstad Köpenhamn.

Martin Spencer
Arkitekt SAR/MSA
+46 (0)76-342 58 70

Martin har en kombination av teknisk skicklighet kombinerat med en gestaltningsmässig experimentlusta. Han värdesätter öppenhet, rättvisa och professionalitet och hans kreativitet spänner många områden, där fotografering är ett komplement. Martin har också ett stort intresse för avancerad BIM-projektering. Erfarenhet i projektering och utveckling av projekt i Revit samt ArchiCad.

Adrian Moreno 
Arkitekt 
+46 (0)79 359 89 86

Adrian är en spansk arkitekt med examen från Madrids tekniska universitet. Adrian har tidigare arbetat i Köpenhamn, främst med tävlingsförslag där han har haft möjlighet att utveckla sina färdigheter inom innovativ design, teknisk utveckling och hållbara metoder. Det sistnämnda, hållbar design, är något som Adrian brinner särskilt för som arkitekt. På fritiden ägnar sig Adrian gärna åt matlagning, träna och att umgås med vänner. Fiske och friluftsliv är andra stora intressen.

Org.nr. 559238-2062
Bankgiro 5443-3578
Handelsbanken
reg 6759 konto 253 471 591