TAKSÄKERHET SYD

TAKSÄKERHET SYD KRISTIANSTAD

Taksäkerhet Syd har varit involverade i uppförandet av flera av Frøslees projekt så vi blev väldigt stolta när de frågade om vi kunde hjälpa till med att skissa deras nya verkstads- och lagerbyggnad med tillhörande kontor och showroom. Skissen blev snabbt till ett uppdrag och nu uppförs byggnaden enligt vår projektering.

Beställningen gällde en byggnad med huvudsakligen lagerverksamhet på nyetablerad industrimark utanför Kristianstad och grundades på en standardhalltyp med Paroc-fasadkassetter i stålram. 

Fasadkassetterna kläs utvändigt med vitlackerade sträckmetallskivor som valsas konvexa och konkava med olika diameter och tillsammans bildar en känsla av ett segel som slår i vinden.

Kontorsdelen består av ett dubbelthögt rum, där arbetsplatser och mötesfaciliteter ligger på en balkong på övre planet dit man kommer via en skulpterad spiraltrappa. Kontoret är mycket ljust och transparent med ett högt fönsterparti mot ingångssidan och glasväggar från golv till tak inne mot lager och verkstad, vilket även skapar en känsla av ljus och öppenhet i den delen.